Keşap Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Keşap Ziraat Odası > Haberler > KEŞAP ZİRAAT ODASI TARIM DANIŞMANLARI ÇALIŞIYOR

KEŞAP ZİRAAT ODASI TARIM DANIŞMANLARI ÇALIŞIYOR

İlçemiz Keşap Dokuztepe köyü muhtarı Halit Özdemir’den gelen talep üzerine 16 Şubat 2018 Cuma günü köy tüzel kişiliğine ait alanlarda ki dut,elma,kiraz ve mandalina gibi meyve ağaçlarında budama işlemleri yapılmıştır.

2014 yılından bu yana çiftçilerine ücretsiz Tarımsal alanda danışmanlık hizmeti veren Keşap Ziraat Odası, başlamış olduğu yıldan bu yana çiftçilerle bire bir eğitimler düzenleyerek tarım konusunda çiftçileri bilgilendiriyor. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şahin oda bünyesinde 5 tarım danışmanı istihdam ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; görevli tarım danışmanlarımız üye çiftçilerin eğitim ve danışmanlık hizmetlerini yürütüyorlar. Kurumumuzda çalışan Ziraat Mühendisi ve Ziraat Teknikeri Tarım Danışmanları program dahilinde köylerde eğitim çalışmaları yürüterek çiftçileri tarımsal gelişmeler ve yeni tarım teknikleri hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Bünyemizde hizmet veren tarım danışmanları çiftçilerin işletmelerine bahçe ziyaretleri yaparak teorik bilgilendirmenin yanında pratik ve uygulamalı eğitimler de vererek çiftçilerin kendilerini geliştirmelerine ve modern tarım tekniklerine uyum sağlamalarına yardımcı oluyorlar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri desteklemesi kapsamında çiftçilere ücretsiz verilen bu hizmetten vatandaşlarımızın yararlanmasını isteyen Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Abdullah Şahin çiftçilere her zaman destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.