Keşap Ziraat Odası > Başkanımız

Abdullah ŞAHİN

Keşap Ziraat Odası Başkanı

Değerli Çiftçilerimiz;

10 yılı aşkın süredir yöremiz  çiftçileri için hizmet vermekte olan Keşap Ziraat Odası olarak, daima kararlı, üretken ve yenilikçi  bir hizmet anlayışıyla hizmet vermekteyiz.

Bilindiği üzere ülkemizde ve yöremizde tarım sektörü büyük sorunlarla mücadele etmektedir. Üretimde; gübreleme, sulama,  tarımsal mekanizasyon, sosyo- ekonomik  sorunlar, kredi  ve mali kaynaklar ve pazarlama  çözüm bekleyen sorunların başında gelmektedir. Son yıllarda  görülen çevre kirliliği, küresel ısınma ve küresel iklim değişikliği ve buna bağlı ekolojik sorunlar da tarımda verimi ve üretimi olumsuz etkilemektedir. Buna bağlı olarak da tarımsa alanda ‘’sürdürülebilirlik ‘’ konusu tartışılmaya ve önemsenmeye başlanmıştır.

Artık tarımsal üretimin her alanında, tarladan sofraya kadar ekolojik ve güvenilir gıda üretimi ile ilgili uygun kontrollerinin yapıldığı bir sistem kurulmaya çalışılmaktadır, bir çok alanda da kurulmuştur. Tüketicilerin artık daha bilinçli olması ile küreselleşme, teknolojik gelişmeler bilgi akışını hızlandırmaktadır. Toplumların, git gide tüketim alışkanlıklarında daha bilinçli davranmaları aldıkları  ve tükettikleri ürünlerin üretim geçmişini araştırma  eğiliminde olmaları, üretim sürecini ve çiftçilik koşullarının geleneksellikten çıkarak profesyonelliğe geçiş yaptırmıştır.   Bu geçiş süreci kolay olmayan, büyük değişim ve yeniliklerin  yapılmasını gerektiren bir süreçtir.  Değişimler ve yeniliklere uyum ancak  iyi bir eğitim süreci sonunda  olur.

Bizde  bu anlayış içersinde, günümüzün değişen koşullarına uygun olarak, çiftçilerimizin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi için  uyguladığımız projelerle katkıda bulunmaktayız. Özellikle bu alanda birebir eğitimler vererek yürüttüğümüz’’ ÖRNEK BAHÇE UYGULAMALARI VE ÇİFTÇİ EĞİTİMİ’’ projemiz  ile yöre çiftçileri birebir görerek ve uygulayarak  yakından öğrenme fırsatı bulmaktadırlar. İnanıyoruz ki ;  bu yenilikçi üretim anlayışımızla, yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz projelerimizle yöre çiftçimizin;  Dünya standartlarına  uygun, üretken, verimli, çevreye duyarlı,  sürdürülebilirliği  yakalamış birer üretici  olmaları için azimle mücadele edeceğiz.

Geçmiş de olduğu gibi bu gün de,  her anlamda çiftçilerimizin yanında olmaya,  destek vermeye, önder olmaya devam edeceğiz. Günün yeniliklerini yakalayarak deneyim ve tecrübelerimiz ile  birleştirerek; siz değerli çiftçilerimizin de desteğini alarak birlik ve beraberlik içinde hizmet kalitemizi daha ileriye taşıyacağız.

Bize duyduğunuz güvene layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Abdullah ŞAHİN