Keşap Ziraat Odası > Duyurular > SGK Borç Yapılandırması

SGK Borç Yapılandırması

KEŞAP ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN  DUYURU

11.09.2014 tarihli ve 29116 ( mükerrer ) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair kanuna istinaden ( SGK ) kurum alacakları yeniden yapılandırılacağı,

Kurumun alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin bu düzenlemeden tüm ilgililerin  yararlanabilmesi ve azami faydanın sağlanabilmesi için söz konusu uygulamanın kamuoyuna duyurulması  ve konuda sigortalılarımızın bilgilendirilmesi büyük önem arz ettiği,

Bu bağlamda 5510 sayılı Kanunun dördüncü maddesinin birinci fıkrasının ( b ) bendi kapsamında ( Bağ-Kur ) sigortalı olanların, mevcut pirim borçları ile borçlarını yapılandırılmalarını halinde ödeyecekleri taksit tutarlarının bilgilendirme amaçlı olarak görüntülenmesine imkan sağlayan programın hizmete açıldığı,

5510 sayılı Kanunun dördüncü maddesinin birinci  fıkrasının ( b ) bendi kapsamında ( Bağ-Kur ) sigortalı olanlar, T.C. Kimlik numaraları ile www.sgk.gov.tr. İnternet adresindeki ‘’E-SGK’’ bölümünden sorgulama yapabilecekleri,  Sosyal Güvenlik Kurumu Bağımsız Çalışanlar Pirim Daire Başkanlığı tarafından  bildirilmiştir.

Buna göre ilgili çiftçilerimiz, yazıda bildirilen internet sitesindeki adresten sorgulama yapabileceklerdir.