Keşap Ziraat Odası > Haberler > KEŞAP ZİRAAT ODASI BAŞKANI ABDULLAH ŞAHİN ÜRETİCİLERİ TARIM SİGORTASI HAKKINDA UYARDI.

Keşap Ziraat Odası başkanı Abdullah ŞAHİN Fındık Bahçelerinde incelemelerde  bulunarak basına yaptığı açıklamada; Mevsimin kurak gitmesi, , sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeni ile  fındık bahçelerinde karanfillerin açmaya başlamıştır. Genel olarak karanfil doğumunun yüksek olduğunu görüyoruz. Ocak ayının sıcak gitmesi fındığın istediği soğuklama ihtiyacını karşılamamaktadır. Şubat ve Mart Aylarında yaşanacak muhtemel kar yağışının beraberinde don riskini  getireceği göz önüne alınmalıdır.

Üreticilerimizin mağdur olmamaları için 28  Şubat a kadar   TARSİM tarım sigortasını yaptırmalarını önemle rica ederim’’ dedi