Keşap Ziraat Odası > Haberler > Keşap Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanları ilçemizde örnek bahçe çalışmaları yapmaktadır

Örnek bahçe olarak belirlenen tarım arazilerinde tarım danışmalarımız tarım takvimine uygun program oluşturmuştur. Bu programın takibini ve uygulamasını tarım danışmalarımız bizzat takip etmekte ve birebir bahçede çalışarak işlemleri tamamlamaktadırlar. Beş tarım danışmanı toplamda on adet örnek bahçe yapmaktadırlar Karaishak, Yazlık, Küçükgeriş, Gönüllü, Geçit, Taflancık, Karabulduk,  Karakoç, Güneyköy ve Karadere köylerinde örnek bahçeler bulunmaktadır. Örnek bahçelerde öncelikle fiziksel ve mekanik mücadele yöntemlerine başvurmuşlardır ; bu doğrultuda KOZALAK AKARI oluşumu olan bahçelerde akarlı kozalaklar elle toplanmıştır,ahır gübresi ve kireç uygulaması yapılmıştır. Daha sonra bitki besleme uygulaması için toprağın ihtiyacına uygun kompoze gübre, organik gübre, yazlık diye tabir edilen azotlu gübrelerden seçilmiştir. Bitki besleme yapmadan önce mutlaka dip sürgünü ve obur dallar temizlenmelidir. Teknik personelimiz en dipten usulüne uygun olarak dip sürgün temizliğini yapmıştır. Bu işlemin akabinde dal izdüşümüne usulüne uygun gübreleme yapılmıştır. Gübre çapalanarak toprağa gömülmüş tür.